Recept på pannkakssmet till pannkakor, plättar och crepes
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk smält smör
  • 12 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 11,5 dl havregryn (68g)*
  • 1 skopa Whey proteinpulver med vaniljsmak
  • 5 ägg
  • 1 dl minimjölk
  • 125 g lättkesella (1/2 burk)
  • 1,5 tsk bakpulver (6g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk stevia
  • 2 tsk kokosolja
  • 13 ägg
  • 5,5 dl mjölk
  • 3 dl majsmjöl / 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält smör1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Rör ner vetemjöl, salt socker och smält smör. Vispa allt till en lös smet.
  • 12. Smält smör i en stekpanna och ha ner 1-2 dl pannkakssmet. Stek pannkakorna gyllene på båda sidor.
  • 11. Vispa ihop ägg, mjölk och vatten i en bunke. Rör ner vetemjöl, salt och smält smör. Vispa allt till en lös smet.
  • 12. Smält smör i en stekpanna och ha ner 1-2 dl pannkakssmet. Stek pannkakorna gyllene på båda sidorna.
  • 11. Ha ner havregryn och proteinpulver i en mixer och kör till ett mjöl. Knäck i äggen, slå på mjölk och klicka i kesella. Ha i salt och kör sedan ihop smeten med mixern. Om man vill ha pannkakorna sötare kan man ha i lite sötningsmedel. För chokladsmak, ha i 2 msk kakao. För banansmak, ha ner en banan i smeten. Ställ smeten i kylen under 20 minuter.
  • 12. Smält smör i en stekpanna och ha ner 1-2 dl pannkakssmet. Stek pannkakorna gyllene på båda sidor (cirka 1 minut per sida).
  • 11. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Rör ner majsmjöl eller glutenfri mjölmix, salt och smält smör. Vispa allt till en lös smet och låt den sedan svälla 15 minuter i kylskåp.
  • 12. Grädda pannkakorna på mediumvärme.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.