Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Häll upp på rena och varma burkar och förslut väl. Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Receptet är med i min spalt under Smått och Gott i senaste Isabellas. Den här såsen serverade jag min matväninna & tillika mästerkocken Sigrid Bàràny när jag bjöd henne på damlunch
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
när det är dags för grillmat, gillar jag att ha ett gäng tillbehör. Det här är en sås/röra som passar perfekt till sommarmat och så är den supersnabb och enkel att göra
Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptetpå supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Hettan i receptet justerar du själv efter eget tycke och smak förstås. Ställ fram en rejäl skål på bordet så kan alla ta så mycket dom vill och till vad dom vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.