Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Ingredienser, 4 port Kalorier 800 g Oxfilé Sök 8 st Potatisar Sök 2 st Lökar Sök Salt Sök Peppar Sök 3 dl Grädde Sök 1 msk Grönpeppar Sök Köttbuljongtärning Sök 2 msk Maizena Sök Soja Sök
Ingredienser, 4 port Kalorier 7 st Potatisar Sök 2 msk Smör Sök 500 g Renskav Sök 1 st Purjolök Sök 1 st Äpple Sök 2 st Morot Sök 200 g Kantareller Sök 3 dl Grädde Sök 2 dl Viltbuljong Sök Bladpersilja Sök Tranbär Sök
Ingredienser, 4 port Kalorier 1 l Vatten Sök 2 msk Kycklingfond Sök 500 g Blåmusslor Sök 3 msk Olja Sök 4 st Kycklingben Sök Salt Sök Peppar Sök 1 st Lök Sök 3 st Vitlöksklyftor Sök 3 dl Ris Sök Saffran Sök 1 st paprika Sök 300 g Räkor Sök 150 g Sugar snaps Sök
Ingredienser, 4 port Kalorier 400 g Kött Sök 1 st Lök Sök 10 st Potatisar Sök 500 g Svamp Sök 3 dl Matlagningsgrädde Sök 1 st Créme fraiche Sök
Ingredienser, 6 port Kalorier 1 kg Kyckling Sök 1 st Lök Sök 3 st Vitlöksklyftor Sök 3 dl Yoghurt Sök Pressad citron Sök 1 st Citron Sök 2 tsk Salt Sök 1 msk Koriander Sök Gurkmeja Sök Ingefära Sök 1 msk Paprikapulver Sök 1 msk Chilipulver Sök Peppar Sök
Ingredienser, 10 port Kalorier 25 g Jäst Sök 5 dl Vatten Sök 2 tsk Salt Sök 2 msk Olja Sök Honung Sök 1 l Mjöl Sök 2 dl Mjöl Sök 2 msk Olja Sök
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.