Putsa bort senor från oxfilén. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
1¼ kg oxfilé. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg oxfilé 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 1½ kg svartrötter ½ msk pressad citronsaft 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja
1⅕ kg oxfilé i bit. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg oxfilé i bit 2 tsk salt 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kg blandade rotfrukter 4 dl rödvin 3 msk schalottenlökfond 3 tsk torkad timjan 2 tsk flingsalt Chilismör
Salta och peppra oxfilén och stek den gyllenbrun i olja i en stekpanna. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé salt och peppar 1 msk rapsolja 80 g Arla® Svenskt Smör 1 krossad vitlöksklyfta Kroketter 400 g mandelpotatis 1 äggula 50 g Arla® Svenskt Smör 30 g färska gröna jalapenos 100 g Arla® Svecia, riven 1 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl panko matolja till fritering Vinägerkokt rödlök 1 rödlök ½ dl champagnevinäger Majonnäs 100 g Arla® Svenskt Smör 1 ägg 2 msk champagnevinäger 1 dl rapsolja Smörstekta grönsaker
Gör så här Oxfilé och steklök. 800 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Oxfilé och steklök. 800 g oxfilé 2 msk misopasta 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Svenskt Smör 10 steklökar, gärna gul och röd med skal kvar Rostad jordärtskocka
Gör så här Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 msk Arla® Svenskt Smör Madeirasås
Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. 500 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g oxfilé Arla® Svenskt Smör salt och peppar Gremolatasmör
Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Servera oxfilén med såsen och hasselnötspotatis, toppa med parmaflarn och persilja. 1¼ kg oxfilé. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg oxfilé 2 tsk salt ½ tsk svartpeppar Arla® Svenskt Smör 2 små rödlökar 4 dl Arla Köket® crème fraiche 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja 1 dl vitt vin salt och peppar 8 skivor parmaskinka Hasselnötspotatis
Recept på en klassik Bearnaisesås hittar ni från bloggen. När jag arbetade på Hotell Malmen i Stockholm på glada sjuttiotalet så serverade vi ofta helstekt Oxfilé Charlemagne på stora silverfat
Serranolindad oxfiléRecept för 5 personer1kg oxfilé1 paket serranoskinka1 msk smör2 st vitlöksklyftor, finhackadesmörSalt /Grovmalen svartpepparPutsa oxfilén, bryn köttet någon minut på varje sida tills den fått en fin stekyta men inte så länge om du vill ha den blodig. P Recept för 5 personer. 1kg oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.