Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
I dettareceptkan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra. Så gott. Detblir nog en dag med molnigare och blåsigare väder och jag tänker att det ska bli kul att se om någon vågar trotsa väderläget och komma till trädgårdscafeet i dag
Enklare kan de nästan inte bli, ja om man inte bara blandar bären med grädde då men då tycker jag inte de räknas som mousse utan får nog då heta hallongrädde
Men eftersom jag inte hittade något riktigt ordentligt recept hittade jag på min egen version. Jag ville så gärna ha med en groda, för bara några dagar innan hade jag sett en liten groda i ett skyltfönster som satt i mitten på en fin prinsesskrona (+ lite blommor och blad)
istället för den vita chokladtopping med vanilj och kokos som var min ursprungstanke. Smält chokladen, vispa den med färskost och grädde tills detblir en luftig och jämn smet
Skär i tårtbitar och servera som tillbehör till kötträtter med en god sås eller röra. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde så är i alla fall jag mer än nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.