13 Ja
då tänkte jag dela med mig av receptet på lakritskolakakorna som jag bakade igår. Om ni gillar lakrits och sega kakor så kommer ni älska dom här!!Lakritskolakakor:•1 dl cashewnötter•0,5 dl havregryn•0,5 dl kokoschips (eller kokosflingor)•8 st dadlar utan kärna •ca 1 msk honung •1 tsk kokosolja•ca 1 tsk lakritspulver •en nypa salt Mixa först cashewnötterna till en fint mjöl i matberedare eller mixer. Tillsätt kokoschips och havre och mixa igen. Tillsätt sedan resten och mixa till en sammanhängande deg som går att forma till bollar. Om det behövs, tillsätt lite vatten eller mjölk. Forma sedan till små kakor och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader ca 5-7 minuter Ta ut och låt svalna/stelna helt innan du äter! Godast är dom lite halvt frysta, då är dom sega och lite knapriga. /Joppi
13 Ja
då tänkte jag dela med mig av receptet på lakritskolakakorna som jag bakade igår. Om ni gillar lakrits och sega kakor så kommer ni älska dom här!!Lakritskolakakor:•1 dl cashewnötter•0,5 dl havregryn•0,5 dl kokoschips (eller kokosflingor)•8 st dadlar utan kärna •ca 1 msk honung •1 tsk kokosolja•ca 1 tsk lakritspulver •en nypa salt Mixa först cashewnötterna till en fint mjöl i matberedare eller mixer. Tillsätt kokoschips och havre och mixa igen. Tillsätt sedan resten och mixa till en sammanhängande deg som går att forma till bollar. Om det behövs, tillsätt lite vatten eller mjölk. Forma sedan till små kakor och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader ca 5-7 minuter Ta ut och låt svalna/stelna helt innan du äter! Godast är dom lite halvt frysta, då är dom sega och lite knapriga. /Joppi
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.