Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Tillsätt då vitlökskrossoch låt fräa på medelvärme under omrörning någon minut. Strimla kyckling ochpujorlökenoch låt fräsa tills kycklingen är nästan genomstekt ochlöken mjuknar
Värm matfettet i en stekpanna och fräs strimlad kycklingfilé tillsammans med hackad gul lök. Wraps är ju den perfekta utflyktsmaten där man slipper ta med sig bestick utan bara to-go Vi gör wraps i tid och otid här hemma
Currykryddad kycklingwok med grönsaker, ris och sweet chilisås (currywok). Krämig fläskfilé i tärningar tillsammans med matlagningsgrädde, grönsaker ochlök
Värm en stekpanna med lite smör och fräs allt det skurna på medelvärme i några minuter tills löken har mjuknat, häll sedan över till en kastrull och häll på grädde
Skiva den gula lökenochpurjolökenoch lägg i mixern. Krossa i vitlöksklyftan till mixen. Häll över såsen till en treliterskastrull och sätt på medelvärmeoch låt stå under lock
Lägg paprika ochpurjolök i soppan tillsammans medvitlökskross, soya, sambal oelek, röd currypasta. Strimla purjolöken, kärna ur paprikan och skär den i tunna längder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.