RECEPT: krämig currykryddad kycklinggryta med lök, kål och grönsaker
Emma-Lou
Emma-Lou
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk matfett
  • 200 gram kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 dm av det gröna från en purjolök
  • 50 gram vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 1 msk currykrydda
  • Salt och peppar
  • 1 cm stora kuber. Fräs tärningarna på medel värme och rör om ofta. Skala och hacka den gula löken, strimla purjolök och vitkål. Tillsätt lök och vitkål när kycklingtärningarna är genomstekta. Låt fräsa tills löken mjuknar helt. Tillsätt vitlökskross och rör om. Häll över det stekta till en kastrull om tre liter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.