Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
Simos specialtapas, crostini med tapenade och soltorkade tomater. Tapenade är en sorts röra av svarta oliver, solrosolja, vitlök och ibland med ingredienser utöver standard
Häll av kokvattnet, men låt klyftorna ligga kvar, skölj dem rikligt med kallt vatten. Skölj vitlöksklyftorna i kallt vatten och låt dem bli väl avrunna
Blanda ägg, mjölkoch pesto i en skål. När spenaten inte är fryst i klumpar, kan även snabbt fräsa med vitlök och quorn i samma stekpanna (så att det inte är djupfryst när det ska in i ugnen)
Vispa äggen i en bunke och blanda i mjölk, grädde, tomatkross, tomatpuré samt krydda lätt. Italiensk makaronilåda med kyckling, grönsaker och smak av tomat
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Snitta kycklingfiléerna på mitten och fyll med skivad mozzarella och hälften av basilikabladen. Tag fram en skål och blanda creme fraiche, resten av basilikabladen grovt hackade, tomatpure´, salta och peppra lätt
För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt med falukorv. Hacka körsbärstomater, skala och grovriv moroten, klipp den färska basilikan, smula fetaosten – och lägg alltsammans i matskålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.