Ett besök till den vackra och sydligaste utposten på Norsk mark, Fyren vid Lindesnes, resulterade i ett musselrecept, ett recept på så lokala råvaror det överhuvudtaget går an att få tag på
Har testat många olika varianter men återkommer alltid till detta klassiska recept. Mitt bästa tips är att använda mycket saffran samt att inte ha i för mycket mjöl i degen
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Lägg i kotletterna igen och låt puttra några minuter utan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Idag har jag känt att det börjar krypa i kroppen jag känner mig rastlös, det är ett tecken på att jag är på bättringsvägen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.