Jo, även fast jag oftast satsar på nyttigare godsaker (se mina nyttiga julgodis-recept HÄR) så tycker jag ändå att en traditionell knäck hör till julen
4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Blanda i färs, knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser, blanda väl med båda händerna. Låt stå i 10-15 minuter tills köttbullarna har fått fin färg. När köttbullarna är färdiga, låt vila under lock i 10-15 minuter så frigörs mer sky som du kan göra en brunsås på
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Ibland har jag gjort varianter med sherry, men detta klassiskarecept är nog ändå min favorit
det är faktiskt bara en blåbärspaj, vi ska ju inte bygga en u-båt eller en kärnvapenrobot. Receptet hittade jag hos Made by Mary som har jättemånga fina recept
Det är bara fyra dagar kvar till julafton och vi bjuder på ett recept på knäck, ett väldigt populärt julgodis som jag tyvärr inte är ett fan av, men min sambo tvingar mig att blogga om det
» E-postadress. Innan vi lämnade Lund i eftermiddags hann jag röra ihop årets första omgång knäck. Åh, finns det något mera livsingivande än doften av nykokt knäck som sprider sig i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.