Kallsåsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kallasåser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Det här är den kallasåsenmed just de smakerna som vi åt till quorn-bratwursten nyligen. Som de flesta andra kallasåserna är den enkel och snabb att röra ihop
Denna enkla kallasås är fungerar på samma sätt. du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Kallsås. Såsen. Häll av vattnet och mosa med en potatismosare eller potatispress. Med den här rätten kan du charma vilken köttätande surgubbe som helst
Smula ner fetaosten, pressa i vitlökenoch krydda med basilika, salt och peppar. Den kallasåsen kan varieras, denna gång blev det en med fetaost och soltorkad tomat, ibland blir det tzatziki eller något annat
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i såsmed ingefära, gurkmeja, vitlökochörter. Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kallasåsen. Ställ kallt. Sås. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.