Man kan ha saltgurkan som tillbehörvidsidan om måltiden, eller på mackan. Hållbarheten på saltgurkan är flera månader, då saltlagen fungerar konserverande
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Det ser ut som att många gör sista arbetsdagen innan semestern idag
Lägg lövbiffskivornapå skärbrädan fördela ut den italienskablandingenpåskivorna. Låt fräsa tills löken mjuknar och tillsätt honung och balsamvinäger och låt fräsa någon minutpå medelvärme
Ivanliga fall brukar jag göra minajulköttbullarpå kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytisiminitalienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Att göra egna falafel är inte alls så svårt. Hemmagjorda falafel med sallad och yoghurt. Det är litepilligt att steka dem, och har du ingafärdigakikärtor så tar det sin stund att vänta ut blötläggningstiden, men bortsett från det så går det hur fort som helst
Klicka gärna i en tesked aprikos- eller katrinplommonpurépå gröten för extra järnberikande. Sådär, nu har jag gjort min alldeles egna hemmagjorda gröt till dottern
Grekiskaköttbullarpålammfärs och fetaost, med ugnsrostad potatis, tsatsiki och vitkålsallad. De literoligareköttbullarna passar barn likaväl som vuxna som tröttnat på "vanliga" köttbullar
Det går bra att byta ut blandfärsen mot nötfärs, men personligen tycker jag att köttbullarnablir mer saftiga när grisfinnsinblandat och mer torrt på bara nötfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.