Skär paprikanibitar, dela och hacka chilifrukterna. Lägg över den i en gryta. 11 vitlöksklyfta. 12 paprikor. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 12 tsk paprikapulver. 11 msk kinesisk soja. 11 burk vita bönor itomatsås. 1koriander eller persilja. 11 påse tortillachips. 12 dl turkisk yoghurt, 10 procentSkala och hacka lök och vitlök. 1Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna. 1Bryn lök och vitlök och lägg i grytan. 1Tillsättpaprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. Låt grytan koka under lock på svag värme i 15 minuter. 1Tillsätt bönorna och låt koka iytterligare 5 minuter. 1Strö över litekoriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klickturkisk yoghurt
Tidenspringer fort nu, känner jag. or för föräldrar i kyrkan och imorgon är det redan lucia. Bäst att stanna upp och hinna njuta av december innan det är över
Kryddigpakistansk kebab med stingtillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.