Blanda ihoplitegrönsakeroch kör iugnensamtidigt som laxen går. Till detta blev det en superfräsch citrondippsås som blev himla lyckad, så god och fräsch och passade perfekt till den ugnsbakadelaxen
Den här ugnsbakadesaftigalaxenmed en len citronochbasilikasåsfickbli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatisoch en sallad gjord på rödbetsblast
4 bitarlaxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra tillgarnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 litenskivad purjolök
Dela sen laxenibitaroch lägg ovanpå. Skär svampen i stora bitaroch lägg i en ugnsfast form. Salta, peppra och avsluta med ett par klickar smör på toppen
Lägg tinadelaxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar ochgrillkrydda. Smält lite kokosolja i en bunke och blanda medgrönsakernaoch strö över pumpakärnor ochgojibär, krydda med t
Servera medrisochgrönsaker. Ugnsbakadlaxmed fänkål ochcitron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fintmedcitronenoch är en god smakbrytare mot grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.