Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Tag upp degen på mjölat bakord och knåda den lätt. Låt svalna på galler med bakduk över. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader
Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 1 cm tjock. Ta ut rundlar, som är 8 cm i diameter, med mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.