Värm en stor kastrull på mellanvärme. Detta är mitt egna recept. Trodde faktiskt inte att jag bloggat om det tidigare, men det hade jag visst, men Raymond Blanc’s version
Boquerones – strömming på spanskt vis med chili och färska örter – perfekt på kräftskivan. Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléerna på en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten
Knacka på skalet på öppna musslor. Skär några tunna skivor smör och lägg på varje skiva. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Se till att de är täckta av vätska och låt sjuda på låg värme under lock i ca 5 min. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. Tillsätt 1½ dl neutral olja droppvis och vispa hela tiden tills den tjocknar. Sätt ugnen på 225°. Strö över lite färsk persilja (eller torkad örtkrydda) och gratinera i ugnen i 5-10 min (beroende på ugn)
Ganska bra nu när jag inte har tid att laga lika mycket mat och resten av familjen inte tycker att det är lika kul att hålla på och exprimentera i köket
Det är mitt grundrecept som jag kör på när jag skall baka lite nyttigare chokladbollar. Till alla er som ibland är sugna på något gott, men ändå vill ha något lite hälsosammare kommer här ett superbra recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.