Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. Som vanligt när man lagar denna typ av mat så är en av de absolut viktigaste ingredienserna tid
Skala och hacka gul lök samt vitlök. Skala och tärna moroten samt tillsätt den. Tillsätt vatten så det täcker köttet, buljongtärning, timjan, lagerblad, salt, peppar, buljongtärning och socker
Skala och hacka gul lök samt vitlök. Skala och tärna moroten samt tillsätt den. Tillsätt vatten så det täcker köttet, buljongtärning, timjan, lagerblad, salt, peppar, buljongtärning och socker
Lägg i tomatpuré, lagerblad och vitlök. 12 gula lökar eller steklökar. 12 lagerblad. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör. 1Strimla och stek bacon, klipp över timjan. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen
Blanchera all karljohansvamp i lätt saltat vatten och spara svampen till Grönsaker Bourguignon. Bryn runt om i stekpanna med sidfläsk och deglacera panna efter stekning med kalvfond
Kockrocken är svart och av klassiskt snitt med passpoal. Vidare står min Bourgogne tätt intill, upphälld i glaset och Carla Bruni och Edith Piaf turas om med Vanessa Paradis att leverera fransk stämning i hela huset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.