Kryddningen på tofun har jag snott/inspirerats av från Jonas Crambys recept. Banhmi är klassisk street food från Vietnam som har spritts som en löpeld över världen
8 skiva formfranska, ljust 3 silverlökar, stora 200 g vispgrädde 15 g svart tryffel, färsk och riven 1 citron 70 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost) 2 bananschalottenlökar 500 g körsbärstomater, blandade färger 150 g smör, till stekning libbsticka, till garnering (eller persilja) ev tryffel, till garnering
Jag stekte kycklingfile i mindre bitar och kryddade med salt och svartpeppar, när den kallnat ringlade jag på honung och blandade omkring innan jag blandade den med den andra blandningen, satt i lite sambal oelek för lite mer smak också
Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Skär tofun i mindre bitar och lägg på hushållspapper så att vätskan dras ut. 1/2 gurka. 1/2 dl olja. Blanda ihop och häll upp 1/3 av såsen i en matlåda med lock. Lägg sedan ut tofun på en ugnsäker plåt och ställ in i ugnen i ca 30 min. 2 morötter 1/2 gurka 1 rödlök 1 liten rättika. 1/2 dl olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.