Recept: Böngryta med pastrami
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl torkade små vita bönor 2 l vatten (att koka i) 4 msk smör 1 stor lök 2 tomater 2 gröna paprikor 1 msk tomatpuré 2 tsk salt en nypa nymalen svartpeppar 150 g pastrami/bacon eller annat torkat kött 1 l hett vatten Instruktioner Blötlägg torkade bönor över natten i kallt vatten. Nästa dag: koka bönorna i 2 liter vatten. Skölj bönorna noggrant när de kokat färdigt. Finhacka löken, skär tomaterna i småbitar och ta bort stjälkar och frön från paprikorna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt löken och bryn tills den är gyllenbrun. Lägg hälften av tomaterna och paprikan i grytan, tillsätt tomatpurén och koka i några minuter. Lägg i de kokta bönorna och blanda med 1 l hett vatten, rör om och låt koka, lägg på locket. Tillsätt pastrami eller stekt bacon, blanda i 1½ tsk salt. Låt allt koka i 10–15 minuter Lägg allt i en ugnsform. Sprid ut resterande tomater och paprika ovanpå. Baka i ugnen i 5–10 minuter på 200 grader Innan maten serveras, strö nymalen svartpeppar på. 3.5.3229

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.