Stek dem i smör. Denna är garanterat en av världens bästa kycklingpajer. sedan är det bara att vänta en liten stund, innan det är dags att sätta tänderna i Mamma Ingers bästa kycklingpaj någonsin
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. 2 tsk sambal oelek
Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
” är Fares första bakningsbok där han har samlat över femtio favoritrecept indelade i kapitlen “Till middag” (framför allt med desserter i portionsstorlek), “Till fest” (innehållandes tårtor och pajer som räcker till många), “Till kafferep” (som är en uppdatering av klassiska sju sorters kakor och innehåller både svenska småkakor, muffins och cupcakes), och “Till mingel” (med recept på kakor och godis som mer är som små munsbitar)
vegetabiliskt matfett att steka i. Något av det godaste som finns är pannkakstårta. Hetta upp en stekpanna och klicka i eller häll lite matfett för varje pannakaka du steker, lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik allt eftersom de blir klara
Perfekt att göra en omgång så här i början av veckan som står färdig i kylen. Dessutom gör du en stor omgång av starkt kaffe och den håller sådär två veckor i kylen
Medan solen och värmen ännu hänger kvar passar vi på att njuta av den så länge det går. Rhode Island- och Mango Raja-dressing är perfekta dressingar att ha till salladen
När jag unnar mig ett restaurangbesök så vill jag bli omhändertagen och jag vill bara få njuta och inte behöva tänka på andra saker än maten framför mig och mitt fina sällskap
Gräddig lammgryta med vitt vin, örter och smörstektsavoykål. Smaka av med salt och peppar. Smörstekt kål är ett oväntat, vackert och spänstigt tillbehör
Jag brukar generellt vara ganska strikt på vilka erbjudanden och samarbeten jag gör i bloggen, då jag helst inte vill att det ska bli dels för betungande att driva den, och att fokuset ska förbli på maten och inte på någon sorts business
Det bästa är förstås att laga till maten genom kokning eller på låg temperatur i ugnen och att också äta stora mängder färska eller kokta grönsaker, bär och frukt vilka är helt fria från AGE och dessutom kan motverka en del aveffekternaav skadliga ämnen i resten avmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.