Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Traditionellt brukar ischoklad innehålla kokosfett. Detta för att fettet i smör är nyttigare än kokosfett och för att smaken blir så ljuvlig
Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av brynt smör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken
De senaste veckorna har jag lagat glass på brynt smör några gånger, och det bara måste ni prova. Det är fantastiskt gott, och vet man inte om att det är brynt smör som är smaksättningen i glassen är det många som gissar på att det är kola och nötter
Eftersom Kristin är laktosintolerant blev det kokosbollar på mjölkfritt smör. Kokosbollar på mjölkfritt smör100 g smör (mjölkfritt)1 dl socker1 msk vaniljsocker3 mk kakao3 dl fiberrik havregryn3 msk kallt starkt kaffe
Lägg allt i en bunke och häll på lönnsirap, olja och salt. Lägg rotfrukterna på en plåt. Rör ner äggulorna och sjud blandningen försiktigt under omrörning i vattenbad eller på lägsta värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.