-Kokosflingor att rulla i. Forma till bollar och rulla i kokosflingor. Ett gäng vänner samlades, åt pannkakslunch tillsammans, välkomnade våren och utbytte presenter till en anonym mottagare, typ som julklappsspelet fast på våren
Hanna är toppenduktig pårawfood så hon använder kokosfett hemma till det mesta. Så igår kväll fick jag en hel sats härligt, goda dadelbollar av henne i present
Forma bollarna och rulla dem i t. Hacka nötter och dadlar i mindre bitar. 10-12 urkärnade dadlar. Lägg dem i en mixer med kakao, kaffe eller apelsinjuice och mixa dem till en slätt smet
Det går att byta ut kakao till carobpulver också för att få en mer kola-aktig smak påbollarna. -). Det är mitt grundrecept som jag kör på när jag skall baka lite nyttigare chokladbollar
Inte så konstigt egentligen efter jul-och nyårshelgens ofta svulstiga varande. Om man därför inte vill använda stevia eller liknande sockerersättningsmedel kan man sätta sötman med urkärnade dadlar eller annan torkad frukt vilket lämpar sig alldeles utmärkt i chokladbollar
Får passa på att fixa lite här inne nu när man är lite rastlös. Slängde ihop lite nyttigare chokladbollar igår, tösen ville med baka och hon gluppsade i sig smeten
Jag har aldrig ätit dadlar förut och detta blev en smaskig upplevelse. Igår slängde jag ihop min andra sats av rawfoodchokladbollar – att ta till när sötsuget sätter in
Chokladbollar med jordgubbsgömma. Nu har jag fått önskemål om recept på dessa bollar så i stället för att kopiera det åt höger och vänster, så lägger jag upp det till alla intresserade här
Helgen bjöds på sol. Gjorde dessa chokladbollar i helgen. )1 dl kesella3 dadlar1/2 dl mandel2 msk kakao Vahlrona 1/2 dl havregryn1 tsk kokosoljaEv lite honungLite vatten om den blir för tjockKokosflingorKör mandeln i blender, blanda ner urkärnade dadlar. 3 dadlar
Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 225 g dadlar, urkärnade. 1225 g dadlar, urkärnade 200 g kokosflingor 1 tsk vaniljpulver 0,5 tsk kanel 1,5 dl kokosgrädde 1 lime, skal av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.