Det har veganer och raw-foodare hållit på med ett bra tag. raw cheesecake. Hemligheten är att få till kakan med rätt balans av krämighet, syra och sötma
Jag älskar smulpaj. Ska göra pajfyllningspåsar med rabarber och jordgubbar, att lägga i frysen. Blanda i en skål med lite socker, vaniljpulver och potatismjöl
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Servera med lättvispad grädde. 0,5 l jordgubbar, skivade. Fyllningca 400 g späda rabarber 0,5 l jordgubbar, skivade 1,5 dl strösocker 1,5 msk potatismjöl
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak
Smulpaj ska enligt mitt tycke ha mycket smul och vara enkel att göra. Servera med vaniljsås och njut. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i skivor
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajenmedjordgubbar och rabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
Forma runda kakor och tryck ut ett hål som du fyller med sylt. Idag var jag ute efter något syrligt och sött så gjorde råa hallongrottor men tog lite jordgubbar för ännu godare smak
MalmöIdag delar jag med mig av min somriga cobbler (även kallad smulpaj)Vi skaffade vår första kanin samma sommar som vi fick vår minsta lillebror Alexander
Jag brukar göra samma recept till smulpaj vare sig det är äpple eller bär. Blanda 100 g kallt smör, 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl och 1 dl socker, gör en smuldeg och smula över bären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.