---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Ingredienser2 dl kokosflingor4 dl vatten2 lime2 tsk curry1 tsk garam masala1 tsk korianderHimalayasalt1 tsk lantbuljong1/3 färsk fänkål1 rödlök2 tomater1/2 röd paprikaGör så härMixa Kokosflingor med vatten till mjölk
Jag tycker Raw Food är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. se Raw coleslaw. Raw coleslaw1 litet vitkålshuvud1 rödlök2 dl sour cream1 tsk dijonsenap1 msk linfröolja (eller annan olja)1 mak citronsaftHimalayasaltSvartpepparStrimla vitkålen och rödlöken
Hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull tills den är mjuk. Slå på buljong och vitt vin. Skär fänkålen i mindre bitar, lämna det grövsta längst ner på fänkålen
---Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife. Ingredienser2 dl solrosfrön1 msk linfrö1 msk psylliumfröskal3 dl rivna morötter1/2 rödlök2 vitlöksklyftor5–10 soltorkade tomater2 tsk falafelkryddaSalt och pepparGör så härBlötlägg solrosfröna över natten eller i ett par timmar och skölj sedan noga
---Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife. Ingredienser4 dl skivad rabarber1 dl cashewnötter5 dadlar1 tsk vanilj1 tsk kanel4 msk vatten (mer eller mindre beroende på önskad konsistens)Gör så härMixa först nötterna till ett fint mjöl
---Recept på råkost/raw food från Sudha Carlsson 1 dl blötlagda cashewnötter. Ingredienser1 dl blötlagda cashewnötter4 dl frysta jordgubbar2 frysta bananer i bitar4 färskpressade apelsiner2 msk rå agavesirapGör så härTa ut jordgubbar och bananer från frysen och släng dem i mixern för att låta dem tina lite medans du pressar apelsinernaHäll sedan ner apelsinjuicen och cashewnötterna och söta med agavesirapen och mixa sedan till en slät shake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.