) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Igår bakade jag den här goda kakan som smakar jul tack vare alla kryddor. Kakan är mjuk och fluffig och det knapriga täcket på toppen passar finfint till
Den här går att göra lite sötare så att den passar till efterrättspajen, som glass-bas eller till jordgubbarna men det går även att krydda den så att den passar som sås till mat
God paj, gratäng eller kaka. ca 3 dl nötpulpan eller nötmjöl (jag hade nötpulpan av mandel och hasselnötter). ca 0,5 dl nötmjölk (eller annan vätska du vill ha i). Grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter eller tills kakan är genomstekt och har en fin yta. 3 ägg ca 3 dl nötpulpan eller nötmjöl (jag hade nötpulpan av mandel och hasselnötter). ca 0,5 dl nötmjölk (eller annan vätska du vill ha i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.