Älskar blåbär ochkardemummaoch visst är det väl gott medcheesecake. Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Toppa medlingonoch en delad pepparkaka. Avsluta med kräm. Blanda lingon, florsocker och vaniljsocker. Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt
Strö på resten av pepparkaks-smulorna och toppa med några lingonoch kanel. Skala och tärna äpplena och stek dem i en stekpanna med smör, socker och ka-nel
Nyligen gjorde jag en rawcheesecakemed mango och passionsfrukt som blev riktigt god. Jag bakar med vanligt socker också men det är härligt att det går att alternera lite och kunna njuta extra mycket i vardagen
Flingsaltet på toppen ihop medlingonoch kolan mmmm. Täck över med platsfolie och låt stå i kylen. Detta är en enkel cheescake och det går att förbereda långt innan gästerna kommer
Mixa sedan den frysta blåbären ochlingonenmed resterande massa. Häll av vattnet och mixa nötterna tillsammans med kokosolja, honung och vaniljpulver i en matberedare eller mixer, tills du fått en jämn massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.