en rund pepparkaksform eller ett glas för att ta ut ravioli (Jag hade ca. Låt småkoka under tiden du kavlar ut pastan och smaka sedan av med socker, salt & peppar
Skär ut fyrkantiga ravioli kuddar med en ravioli sporre eller med en enkel kniv. Klipp eller skär spenaten och lägg i en skål tillsammans medricotta, ägg, salt och parmesan ost, blanda om ordentligt
Skölj spenaten och stek den tillsammans med vitlöken i smör och en skvätt olivolja i ett par minuter tills spenaten ”krymper” kläm därefter ut överflödig vätska från spenatenmed händerna eller med två skedar
Hacka och fräs schalottenlöken tillsammans med olivoljan i en kastrull tills den mjuknar. Lägg därefter i spenaten och fräs den tills den blir mjuk, salta och peppra
Skölj spenaten och stek den tillsammans med vitlöken i smör och en skvätt olivolja i ett par minuter tills spenaten ”krymper” kläm därefter ut överflödig vätska från spenatenmed händerna eller med två skedar
Blanda gorgonzola, ricotta och spenat i en bunke. Att göra egen ravioli kräver lite pill och tålamod. Här har jag valt gorgonzola som passar bra med valnötspeston
Men lite "vuxen" i alla fall, medricotta och spenat bland annat. Spagettiblandning i botten av en form, fyllning med bacon, champinjoner, lök och tomat och sedan ett lager spagettiblandning till
Tycker man att det verkar lite tråkigt med bara spenat och ricotta så kan man t. (Tips för snabbtining - lägg spenaten i ångkokningskärlet fast sätt inte på locket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.