Jag gillar hemlagad ravioli men den tiden finns sällan efter jobbet en fredagskväll hos oss, men den här var riktigt god och något vi definitivt kommer äta igen
Ha i fonden och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta. Lyckos er som har KarlJohan i skafferiet efter denna svamphöst, jag har några påsar kvar och den kommer oavkortat gå till pastarätter där den så väl hör hemma
Jag värmde smör, grädde och vitchoklad i micron på svag värme tills allt smält samman,. Sen fick smeten stå i kylen över natten, jag rullade dem och sedan rullade dem i rostad kokos
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Mixa avokadon i en matberedare eller med mixerstav. Tänk på att avokadon måste vara mogen, är den för hård kommer du inte kunna få den slät och klumpfri
Men det är förstås gott med ”rena” bakverk också, där man vet alla ingredienserna. Men när jag tänker på att blanda godis och bakverk så tänker jag på den gudomliga Oreo tryffel tårtan
Smaka av med salt och peppar. Koka pastan på svag och låt den rinna. Blanda crème fraiche, mjölk och ost i en kastrull och värm på svag värme tills osten smält
Därefter tillbringade vi drygt två timmar med att göra svamp- och ricottafyllning (skogschampinjoner, torkar karl-johansvamp, ricotta, parmesanost, scharlottenlök, vitlök och svartpeppar) ochtryffelskum (scharlottenlök, vitlök, kycklingbuljong, grädde, tryffelolja)
Relaterade Raviolimed svampfyllning, vitvinssås och rostade pinjenötter. Har under den här perioden även försökt laga vegetariska middagar eftersom Stefan och jag för det mesta har lunchlåda med till jobbet
100 g KarlJohan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.