Jag har bakat årets första rabarberkaka som jag är grymt nöjd med. Följ Lindas bakskola med Bloglovin. Registrera dig så får du alltid meddelande om när ett nytt recept lagts in i bloggen
Här har jag helt enkelt dragit linjer med färg på insidan av spritspåsen. Vill man till de här rödrandiga marängerna så kan man också tillsätta lite pepparmintsolja och vips så har du polkamaränger
Dekorerade med jordgubbe och chokladfigur. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min
Bred på rejält med fyllning och rulla ihop till en ”spiral”. Klä den med grädde och garnera med t. Fördela smeten på en plåt (med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen i 200g, 10 min
Började med en saffranssås till rödspättorna. Smaksätt ytterligare med lite cayennepeppar. Rör ned 4 msk vetemjöl och sedan i med vätska, saft från en citron, 3 dl vatten och 2 fiskbuljongtärningar
, avslutade jag fredagsmyset med förra helgen. -Imorgon skall ni få glass till frukost. Tror ni att barnen hade glömt det när de vaknade upp på morgonen
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssåsmed rödspätta och räkor
Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker. Solgul saffranssås. En härligt solgul sås med mild smak av saffran och en liten hint av apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.