-Salt och vitpeppar. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
På kvällen. På morgonen. Nu ska degen jäsa i ca 2-3 timmar. Ugnen på 250°. Jag hade en plåt längst ned på vilken jag hällde ca 1 dl vatten för att få en fuktigare miljö i ugnen. ½-1 dl linfrön
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. kalkon i skivor (ca 7-8 större skivor). Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader. kalkon i skivor (ca 7-8 större skivor)
10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den). 1BärSätt ugnen på170-175 grader. 1Häll ner smeten i formen och grädda lågt i ugnen cirka 50-60 minuter
Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen. Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
24 små bitar1 förpackning kokta svarta bönor3 ägg2,5 msk kokosolja eller olivolja2 msk chiafrön1 dl kakao1 krm salt1 tsk vaniljpulver1,5 dl rårörssocker eller kokossocker150 g mörk choklad, 60%Sätt ugnen på 175 grader. Höll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-35 min
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. När det gäller topping på pizzan är min stora favorit kyckling, trattkantareller och västerbottenost
"Det smakar som på restaurang" påpekade Mats när han åt gratängen första gången. Rör ihop bearnaisesåsen efter anvisningarna på förpackningen (jag använder en bråkdel av det fett som anges men det är ju en smaksak)
Vi bestämde oss för att göra fusk-pizzor med tomatsås och champinjoner. Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.