Det bästa medramen är dock i vilken utsträckning den kan varieras. Jag har bestämt mig för att börja tänka lite mer internationellt med mina sociala medieroch mina recept framöver, så det kändes som det naturliga att göra
Vegansk ramenmed svamp- och ingefärsbuljong. Vi får se om jag gör något åt mina fantasier, men så länge kan jag åtminstone bjucka på ett ramenrecept som jag satte ihop i veckan
Det är det som är så bra medramen - man kan använda sig av vilka ingredienser man vill. Ibland vill man ju bara slurpa i sig maten - och vid de tillfällena är en ramensoppa den ultimata måltiden
Och det faktum att Ramen vanligtvis görs på äggnudlar har gjort att jag hållit mig borta. Men nudlar och buljong är grunden och sen brukar de innehålla protein och grönsaker
Jag tog faktist med mig några (som tur var fler än en) påsar och chansade. Det är ju inte bara nackdelar med att vädret är som det är, kantarellerna blir glada i alla fall
Stuvad kycklinglever med kantarell och purjo. örtsalt och malen vitpeppar. Stek svamp tills vätska kokat in och den börjar ta lite färg, lägg åt sidan och fräs purjo och chili mjukt
Buljong4 klyftor vitlök, finhackade 2 purjolökar, skivade 2 l vatten 2 morötter (skalet till buljongen och resten till topping) 0,5 msk svartpepparkorn 5 cm ingefära, skivad 1 dl japansk soja 2 msk risvinäger 1 msk farinsocker 1 msk sesamolja 1 dl kimchi salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.