Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Gnid in köttet rejält med salt och peppar och lite paprikapulver och torkad timjan. Botttna en stekgryta(gärna le Creuset)med grönsakerna och timjanskvistar
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Nudelsoppamed misokryddad, långlivad karré (sex portioner). Inspirationen kom ursprungligen från en nudelsoppa vår äldste son åt i London, när vi var där på höstlovet
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Otroligt mör karré, här med mynta- och pistaschströssel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
Ramen en japansk nudelsoppamed kinesiskt ursprung. God mat behöver med andra ord inte vara dyr. Man kan toppa nudelsoppanmed precis vad man vill, vanligast i Japan är dock griskött, vårlök, kokt ägg och groddar
Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.