Ramen med fläskfärs och sesam
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger)
  • 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)
  • 5 cm ingefära, tunt skivad
  • 5 msk japansk soja
  • 5 msk sesamolja
  • salt
  • 4 ägg
  • 0,5 dl neutral matolja
  • 4 klyfta vitlök, skivade
  • 2 röda chilifrukter, skivad
  • 3 msk sesamfrön
  • 300 g fläskfärs
  • 400 g ramennudlar (eller äggnudlar)
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 stor näve färska böngroddar
  • 140 g bladspenat
  • 1,5 l kycklingbuljong 2 dl vatten 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger) 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker) 5 cm ingefära, tunt skivad 5 msk japansk soja 5 msk sesamolja salt 4 ägg 0,5 dl neutral matolja 4 klyfta vitlök, skivade 2 röda chilifrukter, skivad 3 msk sesamfrön 300 g fläskfärs 400 g ramennudlar (eller äggnudlar) 4 salladslökar, tunt skivade 1 stor näve färska böngroddar 140 g bladspenat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.