Ramen en japansk nudelsoppa med kinesiskt ursprung. God mat behöver med andra ord inte vara dyr. Man kan toppa nudelsoppan med precis vad man vill, vanligast i Japan är dock griskött, vårlök, kokt ägg och groddar
David Cheng har rötter i Japan och man får följa med honom runt i på olika restauranger - både i Japan och USA - och dessutom får man en inblick i hur han och hans kollegor tänker kring mat
Stek kycklingen i en stekpanna i olja med lite svartpeppar och pressad vitlök. Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Skicka med e-post. drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak). drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak)
När man är en liten ynk så blir man genast lite gladare om man får finfin ramensoppa. De senaste två veckorna har jag roat mig med influensan feberyrat och hört änglars vingslag
Fry garlic and ginger in sesame oil on medium heat in a pot until soft. But with bad cold weather comes hot delicious food, and what better meal to satisfy your cravings and warm your body than a homemade Ramen
Det bästa medramen är dock i vilken utsträckning den kan varieras. Jag har bestämt mig för att börja tänka lite mer internationellt med mina sociala medier och mina recept framöver, så det kändes som det naturliga att göra
Sedan toppar du din ramenmed valfritt kött, oftast kyckling eller fläskkött. De enda ingredienser som måste finnas med är nudlar och en god buljong - det är buljongen som är hemligheten
Vegansk ramenmed svamp- och ingefärsbuljong. Vi får se om jag gör något åt mina fantasier, men så länge kan jag åtminstone bjucka på ett ramenrecept som jag satte ihop i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.