Buljong4 klyftor vitlök, finhackade 2 purjolökar, skivade 2 l vatten 2 morötter (skalet till buljongen och resten till topping) 0,5 msk svartpepparkorn 5 cm ingefära, skivad 1 dl japansk soja 2 msk risvinäger 1 msk farinsocker 1 msk sesamolja 1 dl kimchi salt
Övrigt250 g äggnudlar 2 dl kimchi 4 ägg, hårdkokta 60 g babyspenat 2 msk svarta sesamfrön neutral rapsolja, till stekning
Det är det som är så bra medramen - man kan använda sig av vilka ingredienser man vill. Ibland vill man ju bara slurpa i sig maten - och vid de tillfällena är en ramensoppa den ultimata måltiden
Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Täck eventuellt pajen med smörad alfolie efter cirka halva gräddningstiden, så att den inte blir bränd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.