Ove på Frölunda Lilla Saluhall och jag stod över en bit fänkåls-salisiccia och diskuterade vad vi skulle bjuda läsarna på denna underbara dag och valet föll på sidfläsk
Servera med lite rårörda lingom och kanske en liten sallad. Efter att ha tillbringat tre dagar till sjöss och ätit buffér på längden och tvären är det gott med en riktig klassiker
Det salta fläsket och de sötsura lingonen är utmärkta komplement till sötman i potatisen. Den krispiga kanten och den vackra färgen får det att vattnas i munnen på mig
400 g fast potatis 0,5 gul lök, finhackad 2 ägg 2 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 tsk salt 400 g rimmat sidfläsk smör, att steka i. 1Till servering rårördalingon färsk persilja, hackad
Dagens middag från mig blir dessa husmansklassiker, nystekta raggmunkar med fläsk ochlingon. Då var det ny vecka igen och tredje advent har också passerat, det går fort nu
Servera nygräddade med rårördalingonoch gärna en soppa vid sidan av. Tyvärr har namnet inget med raggande munkar att göra utan "ragg" betyder frasig och "munk" syftar till munkpannan men steker i (idag teflonpanna
Servera med stekt fläsk eller bacon ochlingonsylt är ett måste. Oj det var inte igår jag gjorde raggmunkar men med snart gammal mjölk och potatis med pilar så var det inget att tveka på
Servera rykande varmt med fläsket, rårördalingonoch eventuellt äppelkompott. Rårördalingon. Det är såå gott med riktig svensk husmanskost ibland, och stekt fläsk skulle jag kunna äta varje dag i veckan
Lingon från skogen, gurka och potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.