Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 jordärtskockor, skalad och riven
  • 13 potatisar, fasta
  • 12 ägg
  • 14 dl vetemjöl
  • 16 dl mjölk
  • 1 salt
  • 1 smör till stekning
  • 1300 g grönkål, plockade blad och strimlad stjälk
  • 1200 g kastanjechampinjoner, kvartade
  • 11 gul lök, strimlad
  • 1 olja till stekning
  • 12 dl rårörda lingon till servering
  • 12 dl vispgrädde till servering
  • 1 Raggmunk5 jordärtskockor, skalad och riven 3 potatisar, fasta 2 ägg 4 dl vetemjöl 6 dl mjölk salt smör till stekning
  • 1 Grönkålssallad300 g grönkål, plockade blad och strimlad stjälk 200 g kastanjechampinjoner, kvartade 1 gul lök, strimlad olja till stekning
  • 1 Till servering2 dl rårörda lingon till servering 2 dl vispgrädde till serveringSkär potatisen i grova bitar. Mixa potatis med ägg, mjöl och mjölk i en matberedare. Tillsätt riven jordärtskocka och smaka av med salt. Låt smeten stå och svälla medan du fortsätter med grönkålssalladen. Stek plockade grönkålsblad och finstrimlad stjälk i olja in en stekpanna. Tillsätt ca 1 dl vatten. Lägg på lock och låt småkoka ca 2 minuter. Ta upp grönkålen och lägg på ett fat. Stek champinjoner och lök i olja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönkålen och blanda runt. Varmhåll grönkålssalladen medan du steker raggmunkarna på 100 grader i ugnen. Stek raggmunkarna i smör och olja på medelhög värme i en stekpanna. Servera raggmunkarna med ljummen grönkålssallad och rårörda lingon. Ringla över ovispad grädde. Extra gott kan det bli med några droppar brynt smör från pannan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.