Servera medstekt fläsk, lingonsylt, hyvlade morotsspiraler och rucolasallad. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
Servera medstekt fläsk, lingonsylt, hyvlade morotsspiraler och rucolasallad. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
raggmunkmedstekt fläsk till lunchen idag. Idag blev det lite oväntat att vara hemma med barnen då Tindra har haft ont i magen i natt och vaknade med feber
Stek raggmunkar av smeten i mycket smör på medelvärme tills potatisen är klar. Glöm inte att matsortera skal från ägg, potatis och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda raggmunkar
Serveras med potatismos, stekt svamp och lingonsås. Smaka och med salt och peppar. Sidfläsket smälter i munnen och den rökta smaken ger den extra kryddan
Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Ta upp chipsen med en hålslev eller något liknande, lägg på hushållspapper, salta och låt torka. Stek champinjonera tills de får fin yta, lägg i den hackade rödlöken och svartkålen, stek tills svartkålen blivit mjuk, lägg i det stektasidfläsket och ta av från plattan
Avnjut medknaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. I med gräddmjölken, vispa, vispa. stekt fläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Det är mycket man hinner med på en helg och framförallt har vi hunnit med att dra upp en hej dundrandes massa fin Gös som har filéats och sedan stekts i mycket smör som sedan serverats med fars dillsås och färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.