Ragùnapoletano di Gina Skala och krossa vitlöksklyftorna. 8 pers Ingredienser Ragùnapoletano di Gina 1 kilo benfri högrev 500 g tjocka revbensspjäll 6 vitlöksklyftor 1/2 dl oliviolja, extra vergine 1 1/2 dl torrt vitt vin 2 1/2 kilo skalade tomater i burk, gärna San Marzano 1 1/2 dl vatten 2 1/2 tsk salt 400 g paccheri (stora pastarör) Pastatopping 250 g ricottaost 2 dl parmesanost
Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull. Finhacka löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg
Ingredienser Portioner. 6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna och hacka salvian. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs fläskfärsen tillsammans med fänkålsfröna tills färsen fått rejält med färg
Nell’ottobre del 1982 la delegazione di Bologna dell’Accademia italiana della cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragù bolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo
Nämligen ragù - mer känd som köttfärssås på svenska. Den är baserad på valnötter, svamp och lök, vilket ger den en massa umamismak - precis som i en vanlig köttfärssås - men utan att du behöver vänta timmar på att den ska koka klart (för ni vet väl att en riktigt god ragù normalt tar en hel dag att göra
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan. När du efter några timmar låtit grytan sjuda i ugnen och du börja känna på dig att köttet är så mört att du kan trasa sönder det är det dags att plocka ut grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.