När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kallasåsertill er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Smält en klick smör i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt då 1 msk tomatpuré och 1 tsk dijonsenap, rör runt och tillsätt sedan även 1 dl vitt vin, 2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Låt detta småkoka ca 15 minuter, för att få fram alla goda smaker. Tillsätt då 2-3 dl grädde (mellan- eller vispgrädde, enligt min smak) samt 1 msk mortlad rosépeppar
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Ställ kallt till servering. Häll crème fraiche och mango chutney i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint
Passar utmärkt även till kycklingsallad. CURRYGRÄDDFILCurrygräddfil passar till kall kokt kyckling, så låt därför kycklingen kallna i sitt spad när den är kokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.