Raberberbröd - Rhubarb bread
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberbröd (1 bröd)
  • 2 dl färsk rabarber, skurna i 0.5 cm slantar
  • 2-3 hela rabarberstjälkar halverade för garnering
  • 0.5 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 linfröägg (1 msk krossade linfrön blandat med 2.5 msk vatten, låt stå och dra i ca 10 min) eller 1 ägg 3 msk smält kokossmör (eller smör)
  • 1 dl rå- eller rörsocker
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3.5 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk ingefärspulver (ta 1 tsk för lite mindre ingefärssmak)
  • 2 dl osötad mandelmjölk smaksatt med vanilj (gör gärna din egen, recept här)
  • 4.5 dl mjöl av valfri sort, jag använde vetemjöl special
  • 1 dl havregryn
  • English
  • Rhubarb bread (1 bread)
  • 1 cup of raw rhubarb, cut into 1/4 inch slices + 3 lengths, halved, for the top
  • 1/2 tsp vanilla essence
  • 1 flax egg (1 tbsp ground flax seed mixed with 2.5 tbs water, allow to thicken for approx. 10 minutes)
  • 3 tbsp melted coconut butter (or use other butter of your choice)
  • 1/2 cup turbinado sugar (or brown/cane sugar or other sweetener of choice)
  • 1/2 cup unsweetened apple sauce
  • 3.5 tsp baking powder
  • 3/4 tsp salt
  • 2 tsp ground ginger (use 1 tsp if you want less ginger taste)
  • 1 cup unsweetened vanilla almond milk (make your own, recipe here)
  • 2.5 cups whole wheat all purpose flour
  • 1/2 cup rolled oats

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.