I med de torra ingredienserna sen mjölken+smöret rör ihop till en jämn smet. Inspirerad av vad den tidiga sommaren alltid har att erbjuda, nämligen rabarber kommer här ett recept på rabarbermuffins
12 st ägg. 12 dl mjölk. 12 tsk bakpulver. 12 dl rabarber. 12 dl havregryn. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Blanda med potatismjöl och socker i en annan bunke. 12stora muffins. 125 gram mjukt smör. 1-2 tunna rabarberstjälkar. * Fördela smeten till 2/3 i muffinsformen och tryck ner 3-4 rabarberbitar i varje. 12stora muffins. 125 gram mjukt smör. 1-2 tunna rabarberstjälkar
Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
- fungerar alldeles utmärkt att göra på frysta bär. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljstången, häll över ½ dl socker, rör om och låt stå ca 30 min
Låt ärterna rinna av och blanda med finhackad mynta, olivolja och citronsaft. Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta med mynta och citron samt fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.