Receptet kommer som sagt från Icakuriren men jag valde att baka efter det syltkakerecept som jag alltid gör och som jag tror att jag snappat från den klassiska bakboken Sju sorters kakor
Servera med grädde och färska bär. INSTRUKTIONER. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet
Bakverk och kakor -. Bröd och bullar -. Dessert -. 2016-01-24, 12. (10-12 st). 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special. Låt degen jäsa i ca 30-45 min. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 1 10-12 st. 1 ägg 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special
Efter bion kom de besök med brorsan och fru. Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktig hit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättika i den sötsura såsen för min smak
No-bake. Slog mig att jag inte har ett recept på klassiska chokladbollar så här kommer det. 1-2 msk kakao. Chokladbollar, Klassiska chokladbollar, No-bake 30 J. 1-2 msk kakao
Forma degen till en dm-tjock rulle. Fräs fläsket med löken. Servera med skirat smör och rårörda lingon. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.