När jag besökte min bloggvän Erica på balkonghäng fick jag med mig den här söta soppan. Jag blandade ut den med lite rabarbercider så blev det en skön sommardrink
Tur att det finns snälla grannar med mycket rabarber. När jag var liten kokade mamma alltid rabarbersoppa den här årstiden och det var bland det bästa jag visste
Späd med resterande vatten. Kör rabarbersoppan i mixer. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt hälften av vattnet samt strösocker och kanel
Rör ut potatismjölet i det kalla vattnet och red soppan med det. Låt den kallna eller servera ljummen med till exempel en klick vispad grädde eller vaniljglass
Blanda med mascarpone. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Lägg ingredienserna i en skål, och samlaihop till en deg med händerna. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel,och fördela i den ogräddade botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.