Rabarbersmulpaj med mandel och vispgrädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl havregryn (rent havre)
  • 13 dl bovetemjöl
  • 13 dl mandelmjöl
  • 1200 g smör
  • 11 dl flytande honung
  • 14-5 rabarberstjälkar
  • 11 dl honung
  • 12 msk majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 150 g hyvlad mandel
  • 1 vispgräddeSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
  • 1 Tärna smöret och blanda ner i skålen, blanda till en smulig deg. Tillsätt honungen.
  • 1 Lägg ⅔ av smulpajen i botten på en pajform cirka 26 centimeter i diameter.
  • 1 Skiva rabarbern, skala den om det är tjocka stjälkar. Blanda med honungen och majsstärkelsen.
  • 1 Lägg rabarberbitarna i formen och strö över resten av smulpajen och mandeln.
  • 1 Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.
  • 1 Servering: Servera med vispgrädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.