1 vaniljglassMät
upp vetemjöl och socker i en matberedare monterad med en kniv och kör tills allt blandas. Tillsätt smörtärningar och kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills degen formas till en boll. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diametern, så att den kommer lite över kanten. Låt vila i frysen ca 30 minuter.
1 Värm
ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
1 Ansa
och skär rabarber i 3-4 cm sneda bitar. Blanda rabarber och socker och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter, tills den börjar safta sig. Ta upp rabarber och lägg den i pajskalet (vätskan som blir kvar kan du använda t ex till saft)
1 Sänk
ugnstemperaturen till 175 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen och grädda tills rabarber är mjuk, ca 25 minuter.
1 Fräs
mandelspån i smöret. Blanda i hälften av sockret.
1 Fördela
fraset över pajen, garnera med resten av strösockret och myntablad. Servera med vaniljglass.
Vik upp en liten kant runt smördegenRiv mandelmassan över smördegenBlanda råsocker och mald kardemumma med de skurna rabarberna i en skålLägg rabarberblandningen ovanpå mandelmassanHyvla över smör med osthyvelStrö lite flagad mandel över
Jag har även klämt in en bröllopsfest, fika med kompisar och aktiviteter med dottern. Igår tog hela familjen tåget till Stockholm där vi mötte upp min syster med familj
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.