Att smaksätta rabarbern med lite kanel blev en riktigt lyckad kombo. Denna paj är superenkel att göra och serveras bäst ljummen med en klick god vaniljglass eller vaniljsås
Ät varm med vaniljsås eller glass. Riv äpplena i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm diam. Idag fick jag besök av mina föräldrar och min syster
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda socker och potatismjöl med det skurna i formen. Smuldeg. Fördela smuldegen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills smuldegegn fått fin färg och fyllningen mjuknat och saftat sig, ca 15-20 minuter
Smördegspaj medkantarellerBästa höstpajen med trattkantareller/trumpetsvamp, bacon och blomkål. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.