Theo fäktar för fullt med sina händer i jakt på en degbunke, visp, äggkartong eller annat spännande att sätta tänderna i (inte bokstavligen eftersom han än så länge är tandlös
Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper eller på en värmetålig silikonmatta. Rör samman med ägg, mjöl och rom (om du vill) tills krämen är helt slät
Jag tror att jag ska fira mig själv med en liten bit avrabarberpajen jag gjorde i går. Den här varianten med både havregryn och kokos är en storfavorit hos mig och det blir även gott att krydda med kanel istället för kardemumma
Vi åt vaniljig glass till och dagen efter testade vi fluffig glutenfri havregrädde till. Dags att lagra upp på rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberchutney och svänga ihop en och annan rabarberpaj
Jag är ett stort fan avkokos, så det hamnade i en bunke tillsammans med lite annat smått & gott. Jag drar alltid av lite av det "röda" på rabarberstjälkarna innan jag skivar dem i cm-stora bitar & lägger i formen
Mixa kokosflingorna (med en stavmixer) till ett mjöl. Jag älskar chokladbollar av alla möjliga varianter och har därmed gjort otaliga sorters chokladbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.