Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Låt svalna innan kakan stjälps upp och får kallna med formen över sig. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Späd med mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats) beroende på mängden och tjockleken på vätskan och efter tycke och smak. 1 kg medelstora (ca 12 st) potatis helst en mjölig sort t
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Den bästa pajen efter rabarberpaj om ni frågar mig. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Chokladkaka. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten
Börja med chokladbollssmeten. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.